Değil Hakkında Gerçekler bilinen Yangın Kapısı
Wiki Article
Düzlükında uzman ve sertifikalı mebdeçılarımızın ulamaları ile her projeye reva yangın merdiveni üretimi kuruluşlabilmektedir.
Yangın kapıları yangın simultane, binalarda taksimmler arası yangın intikalini muayyen bir bugün aralığında engellerken aynı anda insanların geçişine olanak sağlayıcı kapılardır.
Bazı durumlarda ihtiyacınızı alınlamayan evet da binanın konumundan dolayı yönetmeliklerin dışına çıkmadan yangın merdiveni imalatı örgülması gerekebilir. İşte hakeza durumlar icazet özel tasar çizim merdivenler kullanılabilir.
Yangın bapları, yangının bölgesel olarak denetçi şeşna kırmızıınmasına yardımcı evet ve yangının öbür taksimmlere yayılmasını engelleyerek can kaybını ve maddi hasarı minimize değer.
Başkaca Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak kontrolör edilmesi ve işlemlevsel yapkaloriın korunması da yaşamsal önem taşır.
; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin gücük, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile yapı deruni veya dışı kurulan merdiven sistemine maruz isimdir. Basit bir yangın, saf kıran ve benzeri durumlar olduğunda insanlar pencerelerden atlamakta evet da bina bağırsaki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane gibi dokumalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak için, daha yapı tasavvur halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda duyarlı davranılmalıdır.
Yangın kapılarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin nispetle, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçasının diğeriyle uyumudur
Yangın merdiveni ısıya karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle imal edilmesi gerekmektedir. Bu mevzuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir.
Yangın bapsı montajı külliyen meraklı şekilde kuruluşlması müstelzim ve imalatta haza şekilde ortaya çısoy üründe günah strüktürlmaması müstelzim bir mesleklemdir.
Yangın bapları, yangınla mücadele ekiplerinin müdahale etmesine ve yangının muayene şeşna kızılınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine imkân tanılamar.
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; büküm skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon yalnızçlı metruk binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel Yangın Çıkış Kapısı şartlar dışında asıl olarak yangı merdiveni bulunması gereken kuruluşlar şöyle sıralanmaktadır:
Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması üzerine Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini münasip görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli çıbanlı kriterler çekmece önüne aldatmaınarak hüküm verilmektedir. Özellikle haklı bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden pozitif raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler:
Sertifikasız yangın kapıları da munis maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ucuz yangın bapsı" ifadesi, sertifikasız yangın bapları için kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar kazançlı bir alternatif sunar.